Pinterest afhængighed

PinterestJeg tilstår – jeg er afhængig af Pinterest. Jeg elsker at sidde og se idé efter idé på nettet. Ofte prøver jeg ideerne af, men der er selvfølgelig nogle, der stadig er ønsketænkning.

For tiden kigger jeg meget på bryllupskager, da jeg har lovet nogle gode venner at bage deres bryllupskage her til sommer. Det bliver mit første forsøg, så jo mere research jo bedre.

Mine cremer, renseprodukter og skrubbecremer stammer mere eller mindre alle fra sider fundet på Pinterest. Jeg ændrer som oftest lidt i opskriften, så den passer til de ingredienser, jeg har, og ikke mindst de virkninger, jeg ønsker produkterne skal have. Jeg har pt to testpersoner, der prøver mine produkter, og jeg håber at fremtiden bringer mere om dette emne.

Pinterest er også fantastisk til tips om rengøring. Jeg trænger i den grad til at få gjort køleskab og fryser rent, så jeg fandt dette tips:

http://www.abowlfulloflemons.net/2014/04/how-to-naturally-clean-your-refrigerator-and-freezer.html

Jeg må i gang, men ønsker jer alle en rigtig god dag.

Forkølelse og ingen energi

Bloggen har ligget stille – helt stille i over en uge. Jeg er simpelthen lagt ned af en ond forkølelse, så pt er der kun overskud til at sørge for et minimum af renhed i hjemme, mad der kan hjælpe immunforsvaret og Elly – vores dejlige hund.image

Med dette korte indlæg vil jeg blot informere og ikke mindst vise et billede, hvorfor livet på Tunø er så skønt.

 

Brændeovnskomfurs housewarming

Langtidstegt lammekølleimageJa det er et halvlangt ord, og kan man det overhovedet? Man kan vel sige, at en anledning til at have gæster, kan man altid finde.

Vi får besøg af nogle gode venner, og kollegaerfra min arbejdsplads – Tunø Røgeri. De elsker også god mad, så vi skal forkæles lidt.

Vi starter med et glas Amore Mio – amaretta kirsebær og sauce i et champagneglas overhældt med en boblende cava.

Næst et antipasto spyd med oliven, marineret mozzarella, grillet artiskok, skinke, spegepølse og cherry tomat. Dertil friskbagt speltbrød, ristede krydrede mandler og kikærter. Hvis jeg orker, laver jeg måske en artiskok-creme dertil.

Hovedretten bliver langtidstegt lammekølle med ovnbagte citronkartofler, skysauce og fennikelsalat med lækker gedeost fra Sondrup.

Vi slutter af med lime cheese cake og kaffe.

 

Brændeovnskomfur

Da huskøbet kom på banen i efteråret 2013, gav det naturligvis anledning til mange snakke, ideer og masser af drømme.

image
Morsø brændeovnskomfur

En af drømmene var at bytte brændeovnen i køkkenet til et brændeovnskomfur. Mine drømme om et AGA har eksisteret i nogle år, og med huset ville den drøm faktisk kunne realiseres. Et AGA er dog noget af en investering, så vi begyndte at undersøge alternativer, og på Mors dukkede løsningen op. På Mors findes nemlig en rar mand, der renoverer brændeovne og brændeovnskomfurer. Med det samme vi så det renoverede Morsø brændeovnskomfur, var vi sikre på, at godt, gedignt dansk design var det rigtige valg for os. Så før huset var købt, havde vi købt brændeovnskomfur!

Komfuret kom hjem til huset kort tid efter overtagelsen, men da vi jo har valgt at total renovere køkkenet, kunne komfuret endnu ikke monteres. I løbet af året har komfuret ageret spisebord, stået i vejen og ikke mindst blevet beundret.

I dag oprandt så dagen, hvor brændeovnskomfuret blev sluttet til skorstenen, og vi kunne tænde op. Drømmen blev til virkelighed, og vi kan begynde at bruge restvarmen til madlavning. Ih…hvor jeg glæder mig til at lære dette gamle håndelag. Jeg nyder allerede varmen i køkkenet.

Cheese cake med brunkager og portvins-opblødte svesker

Cheese cake med brunkager og portvins-opblødte svesker
Cheese cake med brunkager og portvins-opblødte svesker

Selvom jeg kun bagte en portion brunkager i år, givet dem væk i gave og spist så mange som muligt, så endte jeg alligevel med overskud her i det nye år.

Jeg gik på nettet og søgte og fandt følgende opskrift:

http://lacucinanada.com/2014/05/18/cheesecake-med-brunkagebund-og-portivns-rosiner/

Jeg havde dog ikke så mange rosiner, men istedet nogle lækre bløde, øko svesker tilovers fra julen. De blev hakket i lidt mindre stykker og brugt istedet.

Nu mangler jeg kun at smage, men det må vente til jeg har hentet kæresten fra færgen i eftermiddag. Svigermor kommer til kaffe, og så skal der prøvesmages.