Retro 

  

Hos os har vi en fork(j)ærlighed for retro og design – gerne kombineret. I pinsen var jeg så heldig at få et sofabord af en anden øbo, og det trængte til en kærlig hånd, som I kan se på ovenstående billede. De smukt, svungne ender giver bordet en lethed og flot finish, der passer godt til vores stue.

Jeg vaskede bordet af i eddikevand, da eddike opløser fedt. Derefter sleb jeg bordpladen med en svamp beregnet til glaskeramiske kogeplader. Svampen havde en side med meget fint ståluld, der var perfekt til opgaven. Bordpladen havde en del mærker efter glas, varme ting og almindelig hverdagsbrug. Den lette slibning fjernede meget, men der er dog stadig lidt at se. Efter endt slibning, fik den en tur med eddikevand igen, før jeg begyndte at smøre bordpladeolie på: 

 

Igen bruger jeg Auro – en god naturlig, bordpladeolie. Bordpladen sugede til sig. Efter påsmøring med rund hånd, lod jeg bordet stå 15 min, før jeg tørrede restolie af. Bordet stod natten over og tørrede, hvorefter det fik et nyt lag olie.

 

Der er lidt lyse pletter, lidt skrammer og flethylden er gået i stykker et par steder, men vi har vel alle lidt patina? Sådan er dejligt bord fortjener en chance til.

Nu står bordet ihvertfald sammen med vores Wikkelsø sofa og stole, og jeg er meget tilfreds med looket: 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *