Regnvejr, udskudte projekter og ny energi

image

Juli måned har været præget af tung dug, men er det nu også så slemt? Jeg elsker naturligvis solskin, men somme tider er det nu rart ikke at have dårlig samvittighed over den sol, man går glip af, når man tager en netflix-dag eller en dag i sengen med en bog.

Der har også været nogle projekter i lejligheden, jeg har udskudt alt for længe! Når vejret så er ustadigt, og energien er høj, så gælder det om at udnytte situationen.image

Mit nye spisebordssæt har trængt til en omgang knofedt, og efter lidt søgning på Pinterest, fandt jeg ud af, at en blanding af eddike og olivenolie, er et godt rengørings- og vedligeholdelses-middel til teak. Jeg lavede mig fluks en blanding og gik i gang. Det virker! De små fejl og skrammer bord og stole havde, er næsten helt forsvundet, og gløden er tilbage i træet. Håber I kan se det på billederne.image

Min Wikkelsø sofa har også længe trængt til omsorg. Faktisk tilstår jeg, at jeg aldrig har taget mig af læderhynderne…ups! Men efter lidt yderligere Pinterest research viste det sig, at eddike-olivenolie blandingen også er perfekt til læder, og med lidt tilsat cederwood essientiel olie for duft gik jeg i gang.image

Det er vist ret tydeligt, at sofaen fra 60’erne trængte til omsorg….image

Det var ret let at se, hvor langt jeg var nået:imageimage

Det endelige resultat er helt fantastisk! Den ligner jo en ny sofa. Er så glad for, jeg endelig tog mig sammen. Der kommer ikke til at gå så lang tid næste gang. Det er blot at smøre eddike-olivenolie blanding på med en klud og tørre efter med en ren klud. Hvor let kan det blive?!image

Jeg blev så grebet af den dejlige og befriende følelse, det giver, når man endelig for gjort noget, man skulle have gjort for længst, at jeg også vaskede vinduerne.

Tror ikke kun det var møblerne og vinduerne, der trængte til omsorg. På det seneste har sidste års trælse oplevelser trukket mig lidt ned, men efter at have fået et kæmpe boost fra mine venner, og renovationen/vedligeholdelsen af møblerne vel overstået (rent metaforisk var det vist min sjæl og mit hjerte, der fik en tur), føles det bare rigtig godt. Jeg gik derfor i Torvehallerne og købte mig nogle pæoner, fordi det havde jeg lige lyst til. Og jeg nyder de skønne blomster og regnen, der somme tider sætter skub i projekter, der har ventet for længe.image

 

2 thoughts on “Regnvejr, udskudte projekter og ny energi

 1. Hvor ser det godt ud Marianne !!!…..Jeg kommer til at tænke på, engang jeg sagde til min søster, at jeg gjorde min lædersofa ren med sæbespåne-vand tilsat en sjat madolie…Hun synes ikke det blev særligt godt, det viste sig så hun forvekslede madolien med madkulør, altså det der brune klistrede stads, til sovs..:-)

  1. Tak Lise-Lotte 🙂
   Når jeg sidder bagefter og tænker på, hvor let det var, og hvor godt resultatet er blevet, forstår jeg slet ikke, at jeg ventede så længe.
   Nyder det ny-polerede hjem 🙂
   Ja, madkulør er nok ikke den rette behandling af lædermøbler :DDD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *