Ø-liv på Tunø

imageTænk sig at det snart er fire år siden, jeg byttede Nansensgade ud med Tunø…utroligt som tiden og livet går. Jeg har aldrig fortrudt min beslutning. En del veninder (hvis ikke dem alle) var meget bekymret, da jeg annoncerede min beslutning. Hvad skulle jeg dog få tiden til at gå med derovre? Ville jeg ikke blive frygtelig ensom og afsondret?

Tiden har vist, at der altid er noget at lave herovre. Særligt efter huskøbet, men allerede inden gik tiden noget så fint uden spor af kedsomhed. Men jeg må nok erkende, at mine projekter har fået en anden karakter, end da jeg boede i storbyen. Jeg har ikke hæklet siden folkeskole-tiden, men nu hækler jeg tæpper af rester og med stor glæde. Jeg smelter lysstumper til nye lys, laver mad på brændeovnskomfur, sejler med kæresten, dyrker tomater og andre grøntsager i egen have og drivhus…ja, listen er lang og overraskende.

Mest af alt er jeg nok også heldig. Jeg har nemlig fået job på øen. Jeg er røgmester hos Tunø Røgeri. Ikke at det er en certificeret uddannelse, men noget man lærer hen af vejen, og ikke mindst gennem sidemands-oplæring fra min mentor – Mols Røgeriet. Uden Mols Røgeriet havde jeg aldrig lært alt det – rensning, saltning, tørring og ikke mindst selve røgningen. Jeg hadede fisk som barn. Kunne ikke fordrage, når det stod på menuen, men efter et ophold hos min tante og onkel (min tante er portugiser, og laver derfor fisk efter andre opskrifter end de gænge danske) lærte jeg at spise fisk, og har nydt det lige siden. Der er ikke noget som frisk fisk på menuen, hvis du spørger mig.

Her er lidt billeder fra min arbejdsplads:

imageimageSå hvis du har lyst, så kig forbi til sommer. Der bliver masser af lækker frisk, røget og stegt fisk i vores smukke butik. Men husk – øer er også tilgængelige udenfor sommersæsonen. Faktisk er det min yndlingstid, for der er der tid til at nyde øens ro og skønhed. Se bare her…

image

4 tanker om “Ø-liv på Tunø”

 1. håbet i vil lave røget kylling.for mange år siden kom der en fra fastlandet med røget kylling om sommeren,vi lå på campingpladsen og det var bare om at være hurtig hvis man skulle nå at få en.Anna Marie

  1. Hej Anna Marie,
   Vi er jo kun lige startet på røgeriet, så med tiden vil der komme nye produkter hele tiden. Vi skal dog også huske reglerne, der desværre forbyder røgning af fisk og dyr samtidigt. Men mon ikke vi finder en løsning eller en ekstra ovn 😉
   Vi glæder os til at se dig i Røgeriet.
   Bedste hilsner
   Marianne

 2. Hej Marianne.

  Det er et forfriskende pust at læse det du skriver og billederne er så gode. Held og lykke med alt. K.h. fra Mik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *