Mindeord – Pat Conroy

 Min yndlingsforfatter Pat Conroy er død – 4/3 2016. 

 De seneste 20 år har jeg læst alle bøger på engelsk for at vedligeholde mit sprog, og ingen forfatter har kunnet lege med ordene og skabe billeder som Hr Conroy.

Med udgangspunkt i hans opvækst, familie og ikke mindst South Carolina, hvor han stammer fra, har han tryllebundet mig mange gange. Hans historie fortæller om en voldsom barndom fyldt med diciplin udøvet af faderen Don og videreført af The Citadel, hvor Conroy gik i skole, men også evnen til trods de hårde vilkår, at se livets små mirakler. Det er intet under, at Conroy kæmpede med alkohol og dæmoner i løbet af resten af livet.

Hvorfor nu dette indlæg? Fordi jeg vil opfordre til at læse nogle af hans fantastiske bøger. Flere af dem er enddog filmatiseret – The Great Santini med Robert Duvall som faderen, og The Prince of Tides med Nich Nolte og Barbra Streisand i et romantisk drama, der på dansk hedder Savannah. 

   
Min absolutte yndlingsbog er dog Beach Music. En smuk og benhård fortælling, der strækker over generationer, kontinenter og hele følelsesregisteret. Jeg genlæser den med års mellemrum, og der er altid en ny nuance, jeg glæder mig over. 

 
I mine litterære øjne er verden blevet et fattigere sted efter Pat Conroys død. Han har i den grad sat sit spor i mit liv, og jeg glæder mig til en dag at besøge South Carolina, for at gense de steder, han så livligt og malerisk har beskrevet.

RIP Pat Conroy 

 

2 thoughts on “Mindeord – Pat Conroy

    1. Glemte helt at nævne The Lords of Discipline – benhård bog om hans tid på Citadellet.
      God fornøjelse Pernille 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *