Husprojekt – bibliotek del 2

Hvide vægge, loft og paneler Hvide vægge, loft og paneler

Dagene og projektet skrider frem. Vægge og paneler er nu også malet. Sikke en omgang, men det er skønt at se, hvor lyst rummet bliver. Det virker måske lidt overvældende eller kedeligt, at vi vælger både hvidt loft, vægge og paneler, men gulvet bliver ikke hvidt, og møblerne kommer til at give rummet farve.

I dag har jeg malet gulvet i rummet. Det var egentlig en let beslutning, da gulvet ikke er massive planker, men kun med en 4mm massiv top. Der var en del solskader fra den tidligere ejers møbler, og da det ikke var en mulighed at slibe gulvet ned, skulle det enten males eller skiftes. Maling er klart lettere.

Efter behørig rengøring og tørring satte jeg mig på min dertil indrettede med penslen i hånden, og afsted gik det.

Kanterne først Kanterne først
Mere kant Mere kant

Vi har fået blandet maling hos vores faste farvehandler Farben Sörensen i Flensburg (www.farben-soerensen.de) Det er virkelig en butik, jeg kan anbefale. Super service og gode priser. Vi ringer ofte i forvejen og bestiller, da de ikke altid har et stort lager af økomaling, men meget gerne bestiller hjem.

Farven, de har blandet efter, hedder Buxton Blue og er oprindelig lavet af Benjamin Moore. Deres maling fåes mig bekendt ikke i Danmark, men ved kontakt til kundeservice i USA, blev jeg henvist til deres polske afdeling, som meget elskværdigt sendte mig farvekoder og brochurer. Skønt!

Efter halvanden times yderligere arbejde, er første lag på plads, og de næste par dage ved jeg ihvertfald, hvad jeg skal lave om formiddagen, når lyset er der. Vi er vilde med farven, der skaber et rent, koldt nordisk præg. Tankerne flyver mod sommerhus, og når rummet møbleres med mørkt træ og bøger, tror jeg kombinationen bliver helt fantastisk.

Svært at fange tonen Svært at fange tonen
Lyset falder anderledes og giver et andet udtryk på en endnu ikke tør maling Lyset falder anderledes og giver et andet udtryk på en endnu ikke tør maling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *