Hjemmedyrket og lokale varer

  

Jeg har endnu ikke den store urtehave, men det er dog blevet til lidt i højbedet, og i dag høstede jeg øko rucola af egen avl til pesto.

  
Pinjekerner blev ristet, og sammen med parmesan, øko hvidløg, salt, friskkværnet peber og øko olivenolie blev kerner og rucola kørt i blenderen. 

 

Alle disse skønne ingredienser blev med et til denne skønne pesto propfyldt med smag. 

 

Pesto kan man jo altid bruge – på pasta, kartofler, pizza, kød og i sandwich. Ja, listen er næsten uendelig. I dag var det dog en sandwich, jeg havde i tankerne, idet jeg havde et halvt surdejsflutes, der skulle spises. Brødet blev smurt med pesto, belagt med pluksalat fra højbedet, anderillette, jeg lavede i efteråret sidste år, der siden har ligget i fryseren, svigermors syltede agurker og et par skiver “Spillemand” ost. Det blev en skøn sandwich: 

 

Og til dessert en portion friske Tunø jordbær fra Borggaard Grønt med sukker og fløde. Skønt med friske, lokale råvarer, der smager af sommer. 

 

Til slut et billede fra mit køkkenbord. Derfor bor jeg på Tunø: 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *