Forår på Tunø

Gåtur med kæreste og hund i det dejlige forårsvejr.
Gåtur med kæreste og hund i det dejlige forårsvejr.

Så gik april måned lige, uden næsten et eneste indlæg eller opdatering. Der var simpelthen for travlt med familie, job og andre sociale events. Nuvel…men så er glæden ved at sætte mig til tasterne blot så meget bedre, når jeg kan dele mine forårsbilleder med jer.

Påfuglen Niels i gang med parringsdans
Påfuglen Niels i gang med parringsdans

Hos svigermor (nabo) bor påfugleparret Niels og Mia. De flyttede ind i 2013, kun godt et år gamle begge to. Niels fik ingen hale sidste år, men det forhindrede ham ikke i at øve sig i at hæve den hale, han jo vidste ville komme med tiden. Og se nu her…i år har Niels fået hale, og træningen har virket – han kan nemlig hæve den flotte hale og gøre haneben til Mia. I får lige et billede i close-up:

Niels i fuld flor
Niels i fuld flor

Så krydser vi fingre for, at Mia er lige så imponeret som os mennesker, og små påfugle-kyllinger snart får sin gang på farmen.

image
Se strandkålens skønne farveflor – så lækker en spise.

Foråret er også strandkål tid, og på trods af vinterens og havets hærgen i strandbredden, er der igen i år dejligt mange planter, som jeg forsigtigt sankede fra i sidste uge. Det gælder nemlig om ikke at pelse hver plante fuldstændigt, men tage enkelte blade, så planten kan overleve og skyde igen til næste år. Strandkål smager skønt i salat, wokmad eller blot let sauteret i smør med salt og peber.

Friskplukkede rabarber
Friskplukkede rabarber

Jeg elsker rabarber! Simpelthen. Så jeg har allerede være i marken og plukke til kompot og cupcakes. Det er simpelthen smagen af forår, når man får rabarber i munden. Tror også at jeg bliver nødt til at lave lidt rabarberis inden længe. Godt jeg har min ismaskine.

Påskeliljehav
Påskeliljehav

Til slut deler jeg lige dette skønne billede af et påskelilje-hav, man kunne se her på Stenkalven for en uges tid siden. Blomsterne er nok ved at visne, men billedet forbliver, og glæden ved de smukke farver vil jeg gerne dele med jer. Ok…og så lige et billede fra min morgentur med Elly – velkommen til foråret:image

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *