Copenhagen Jazz Festival

imageJeg er et creature of comfort. Det ved går jeg gerne. Nok en af årsagerne til at udsigten til flere dage på en beskidt festivalplads aldrig rigtig har tiltalt mig. Men CPH Jazz Festival foregår over hele 10 dage, hvor jeg hver dag kan gå hjem any time det passer og have alle hjemmets glæder til rådighed samtidig med, jeg nyder skøn musik og god stemning rundt omkring i Kbh.

Selvom jeg har været væk fra København i flere år, er nogle traditioner ikke glemt, og jeg startede derfor i Nyhavn ved Mindeankeret, hvor jeg hørte The Tribute to Papa Bue spille skøn jazz på trods af regnen.

Og ja…det er næsten også blevet tradition, at det regner til Jazz Festival, men det skal nu ikke stoppe mig, så sammen med nogle veninder fortsatte jeg fredagen på Hotel Savoy med deres jazzklub, der havde sikre koncert med Fat Cats Reunion fra Spanien. Skøn musik med sjæl og god stil. De spillede faktisk en samba til ære for mine to brazilianske veninder.

Efter forgæves forsøg på at komme ind til koncert med Sinne Eeg på PH Cafeen, valgte vi istedet at tage på La Fontaine. Skønt sted at slutte aftenen. Det var komplet uplanlagt, så hvem vi hørte ved jeg ikke, men det lød fantastisk!

Lørdag tilbragte jeg i Kgs Have lyttende til Mindekoncert for Hugo Rasmussen. Forskellige dygtige musikere genopfriskede mine minder fra da Hugo Rasmussen for mange år siden, sammen med et band, gæstede min gamle folkeskole i Stausø. Det er efterhånden mange år siden, men jeg husker bassen, det røde hår og skæg og den gode musik. RIP Hugo Rasmussen.

image

Søndag blev det tid til endnu en af mine traditioner – Niels Jørgen Steens A-Team. Trods diverse tordenbyger stod jeg klar i mine Hunters til at nyde disse dygtige musikere spille parken op.

image

Bobo Moreno var med på vokal – ekstra bonus!image

Jeg er utroligt glad for big band, swing jazz. Det gør mig glad. Hmmm…er jeg mon født i den forkerte tidsalder?

Mandag formiddag havde jeg inviteret en veninde til at mødes med mig på Christianshavn – nærmere betegnet Skt Annæ gade og cafeen Sweat Treat, der bød på brunch og jazz med Jacob Gurevitsch og band. image

Det var så fantastisk en oplevelse! At sidde i den lille hyggelige gårdhave og nyde disse skønne jazzede, latin-amerikanske toner fra denne gudsbenådede guitarist…det kan jeg kun anbefale alle at prøve. Hør lige her: Jacob Gurevitsch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *