Bryllupskage – del 3

  

Så kom chokolade-ganache laget og hindbærcreme på. Jeg har som sagt valgt at bruge mere mælkechokolade end mørk chokolade til ganachen, idet jeg synes den mørke chokolade bliver alt for intens. Jeg bruger to slags fransk chokolade på henholdsvis 55% og 60% kakaoindhold.

Hindbærcremen er også anderledes end opskriften: http://copenhagencakes.com/2013/02/18/en-enkel-og-rustik-bryllupskage-lagkage-med-chokoladeganache-og-hindbaermousse/

Jeg har valgt at bruge citronskal og saft istedetfor lime. I de to testkager har jeg fulgt opskriften, men jeg har hver gang syntes, at limesmagen var for eksotisk og overdøvede de skønne hindbær. Citron komplimenterer hindbær, så bærsmagen bliver mere fremtræden. Endvidere har jeg valgt ikke at si kernerne fra. Jeg synes kernerne bringer lidt tekstur til kagen, så det hele ikke bare er blødt, men der også er lidt knas. 

 

Den sidste bund er kommet på, og jeg har forsøgt at sikre, at kagen er så plan som muligt. Smørcremesroserne skal nu nok skjule en evt lille skævhed, og så må vi huske, at det er hjemmebag og ikke professionel kagebagning det handler om. 

 

Crumb coat af smørcreme med citronsmag. Nu mangler jeg kun at pakke den ind og fryse den, inden den er klar til turen til Kbh, pyntning og den store dag. Den observante læser har måske bemærket at kagen står på en papbund. Det er for at sikre, at kagen kan transporteres og siden stables.

I næste uge venter yderligere to etager efter samme opskrift, og så er der kun den store bund tilbage, men det nåes i ugen op til. Rigtig god søndag derude. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *