Brændeovnskomfur

Da huskøbet kom på banen i efteråret 2013, gav det naturligvis anledning til mange snakke, ideer og masser af drømme.

image
Morsø brændeovnskomfur

En af drømmene var at bytte brændeovnen i køkkenet til et brændeovnskomfur. Mine drømme om et AGA har eksisteret i nogle år, og med huset ville den drøm faktisk kunne realiseres. Et AGA er dog noget af en investering, så vi begyndte at undersøge alternativer, og på Mors dukkede løsningen op. På Mors findes nemlig en rar mand, der renoverer brændeovne og brændeovnskomfurer. Med det samme vi så det renoverede Morsø brændeovnskomfur, var vi sikre på, at godt, gedignt dansk design var det rigtige valg for os. Så før huset var købt, havde vi købt brændeovnskomfur!

Komfuret kom hjem til huset kort tid efter overtagelsen, men da vi jo har valgt at total renovere køkkenet, kunne komfuret endnu ikke monteres. I løbet af året har komfuret ageret spisebord, stået i vejen og ikke mindst blevet beundret.

I dag oprandt så dagen, hvor brændeovnskomfuret blev sluttet til skorstenen, og vi kunne tænde op. Drømmen blev til virkelighed, og vi kan begynde at bruge restvarmen til madlavning. Ih…hvor jeg glæder mig til at lære dette gamle håndelag. Jeg nyder allerede varmen i køkkenet.

4 thoughts on “Brændeovnskomfur

  1. Hej Helle,

   Jeg er desværre uden min telefon for tiden, så jeg kan ikke hjælpe med nummeret. Vi fandt komfuret via DBA, så hvis du finder annoncer fra Mors, er det højst sandsynlig ham.
   Han renoverer også almindelige brændeovne.

   Held og lykke med at finde et komfur. Tror ikke I fortryder den beslutning. Jeg vil dog vælge et emalje komfur næste gang, så jeg slipper for den ugentlige pudsning.

   Mvh
   Marianne

 1. Hej Marianne.
  Jeg er gør-det-selv-mand, og jeg går med en lignende ide, hvor jeg vil renovere et lignende brændeovnskomfur, jeg synes nemlig ligesom du, at de er super charmerende.
  Mit spørgsmål lyder:
  Hvad gjorde i, ift. at få det godkendt? Sprang i den del af processen elleeeeer?

  Mvh

  1. Hej Benjamin,
   Jeg tror, at vi var heldige med at bo på landet, hvor man måske lettere får en godkendelse af ens lokale skorstensfejer. Reglerne på brændeovnsmarkedet ændrer sig jo løbende, så jeg vil anbefale dig at læse op på gældende regler, inden du går i gang.
   Men det er helt klart arbejdet værd, for et brændeovnskomfur er sådan et samlingspunkt i den kolde tid, samtidig med at man kan lave det mest fantastiske mad, bage lækkert brød og nyde synes af disse smukke “møbler”.
   Held og lykke med projektet, Benjamin 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *