Journaliststuderende og en lille film

For hverken første eller sidste gang havde vi i sidste uge besøg her på Tunø af tre journaliststuderende fra Journalisthøjskolen i Århus. Måske er det den korte afstand til skolen, der gør, at vi ofte får besøg, eller også er det vitterligt en interesse i det lille ø-samfund, min kæreste og jeg har valgt at blive en del af. Selvfølgelig håber jeg hver gang på det sidste.

Denne gang skyldes det måske, at udkantsdanmark er blevet en uundgåelig del af valgkampen, der jo så småt er i gang. Jeg oplever ihvertfald en stigende mængde indslag på diverse sociale medier, der beskæftiger sig med de udfordringer og levevilkår, man finder i udkantsdanmark og på små-øerne. Det glæder mig, at danskerne generelt er ved at få øjnene op for de herligheder og den frihed, livet herude tilbyder i kontrast til storbyen forjagede og krævende hverdag. Nuvel, jeg ved at affolkningen af landområderne stadig finder sted, men jeg tror nu ikke, vi ender med 3-4 storbyer, der huser os alle i fremtiden. Jeg tror på, at flere fremadrettet sætter pris på friheden, naturen lige udenfor, og et enklere liv. Det kræver dog jobs, og selvom snakken går om udflytning af offentlige arbejdspladser, hvilket jeg synes er en fornuftig idé, så vil forbedrede muligheder for opstart som selvstændig, nok særligt være en god basis, hvis vi skal få flere folk til at flytte til små-øerne. På Tunø er et pendler-liv med job på fastlandet nemlig ikke muligt. Jeg taler af erfaring – dyrtkøbt erfaring. Derfor vil man selv skulle skabe sig et job på Tunø, hvis man ønsker at flytte hertil. Ihvertfald så længe vore færge kun sejler 1,7 gange i døgnet i gennemsnit.

Nå, nok om mine meninger. Her kan I se den feature, de unge mennesker fik lavet ud af deres besøg herovre:

Jeg håber, at filmen har vakt din interesse, for selv at komme til Tunø. Måske er det dig, der flytter herover næste gang? Uanset om det er permanent eller blot en ferietur, er du meget velkommen. Påskeliljerne står klar til at byde dig velkommen. Jeg tror bare, at de venter på lidt sol:

Påskeliljer på spring
Påskeliljer på spring

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *