Alternativ brændende kærlighed

imageSå lækkert så det ud på spisebordet tidligere på ugen. Jeg lavede alternativ brændende kærlighed, hvilket betyder blomkålsmos og selve “kærligheden” havde fået et tilskud af fennikel og gode pølser fra vores lokale Mesterslagter i Hou.

Jeg havde en stump bacon i køleskabet, der skulle spises. Jeg elsker brændende kærlighed, men ved jo godt, at det er fedt med stivelse, så ikke just en sund løsning. Baconen blev suppleret af Enghøj griller skåret i små stykker. Begge dele blev stegt sprødt i baconfedtet.imageKødet blev fjernet fra stegepanden, og derefter fik fint skåret rødløg og fennikel lov til at hygge videre i resten af baconfedtet sammen med lidt salt og peber. imageDenne husholdning har en forkærlighed for fennikel. Særligt stegt fennikel, for det går bare godt til mange ting, f.eks. til kødet fra en frisk røget makrel, drys med lidt brødchips, en god mayo rørt op med lidt citron og pynt evt. med den grønne top fra fenniklen. Det er en gude forret.

Men nu var det jo ikke en forret, der var planen, men en hovedret, og da kæresten havde bragt et dejligt, stort øko blomkål hjem, fik jeg lyst at lave blomkålsmos i stedet for den traditionelle kartoffelmos, der som regel serveres til brændende kærlighed. Blomkålsbuketterne blev kogt og blendet med smør, lidt rest kogevand, friskkværnet peber og røgsalt fra Tunø Røgeri. imagePortionen var af et blomkålshoved, og der var lidt mere end, vi kunne spise. Fordelen ved blomkålsmosen – udover den helt fantastiske, skønne smag, er at mosen er væsentlig lettere end kartoffelmos. Man sidder ikke bagefter med denne kæmpe klump stivelse i maven. Jeg kan kun anbefale denne variation, næste gang du vil servere mos som tilbehør.

Da grøntsagerne var stegt møre, kom bacon og pølsestykker tilbage i stegepanden, og det hele blev varmet godt igennem inden servering. Hele måltiden blev tillavet på brændeovnskomfuret, som I måske har luret på billederne. Velbekomme!

 

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *